Inspiration

Vart har tidigare studenter åkt?

I excel-filen nedan kan du se vilket land och universitet tidigare studenter åkt till de senaste tre läsåren.

Klicka på + tecknet bredvid programmet för att visa länder och universitet. 

Statistik över tidigare utbyten (XLS, 25 kB, nerladdning)

Studentberättelse från Rio

Studentberättelse från Rio

Jag heter Kata och jag har varit på utbyte i Rio de Janeiro sedan juli. Jag studerar på PUC, som är ett av Brasiliens bästa universitet. Det märks på lärarnas engagemang!

Jag hinner även med volontärarbete vid sidan av skolan, i en NGO kallat EduMais. Jag lär ut engelska i en av favelorna. Det är otroligt roligt att få jobba med barnen och att lära känna en helt annorlunda kultur.

Rio de Janeiro är magiskt. Det är en magisk känsla att vandra omkring på vibrerande storstadsgator med lianer hängandes över huvudet, att bli distraherad av nyfikna apor spionerandes från fönsterkarmen under tentorna, att applåderande tacka för den simpla men ovärderliga solnedgången på stranden varje kväll, att brista ut i spontansång och dans på slumpmässiga gatuhörn, att varje kväll få somna till ljudet av vågorna brytandes mot klipporna, att börja varje fredagskväll med en caipirinha i handen och avsluta med ett uppfriskande nattbad, att få möta urbefolkningen och deras för evigt aktuella visheter, att få fördjupa sig mer och mer i det finessa språket portugisiska för varje dag, att få höra på vitt skilda livshistorier och livsfilosofier från med första anblick verkande främlingar. 

Reseberättelser

Besök vår portal med reseberättelser från tidigare utbytesstudenter. 

Filtrera efter "Faculty of Engineering" under fakultet för att få upp fakultetsspecifika berättelser. Du kan även söka på land eller universitet. 

Bloggar

Hämta inspiration från våra bloggare som pluggar utomlands. 

Instagram

Följ utbytesstudenter från hela Lunds universitet

Sidansvarig: outgoing@lth.lu.se | 2020-12-14