Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du studerar en eller två terminer vid ett av LTH:s partneruniversitet. Utbytet ska tillgodoräknas inom din utbildning vid LTH. LTH har utbytesavtal med universitet världen över - det skiftar dock från år till år vilket universitet du kan söka till.

Aktuellt

Ansökningsperiod

Ansökningsperiod Andra chansen för LÅ 2021/2022: 1-15 februari 2021, deadline 15 februari, kl. 11:59.

Välkommen på informationsmöte "Information om ansökan - Andra chansen" i Zoom den 4 februari 2021 kl. 12:00-13:00.

När ansöker jag?

Du söker läsåret innan du åker på utbyte. LTH har två ansökningsomgångar, en i oktober-november då du kan söka alla tillgängliga utbytesplatser och en i februari, ”Andra chansen”, då du kan söka restplatser som inte har fyllts i höstens ansökningsomgång.   

Hur går ansökan till?

Du ansöker digitalt via ansökningsportalen SoleMOVE. Om du blir nominerad till en utbytesplats av LTH gör du därefter ytterligare en ansökan till det partneruniversitet du blivit nominerad till. Det är sedan partneruniversitetet som beslutar om din antagning. Ansökan består alltså av två steg, ansökan om nominering till en utbytesplats av LTH och ansökan direkt till partneruniversitetet.

Ansökningsportalen SoleMOVE

Övrig information

Presentation om ansökan till utbytesstudier inför läsår 2021/2022 (PDF, 5.6 MB, ny flik)

Information angående utlandsstudier under pågående pandemi - LU:s FAQ (Lunds universitets hemsida)

Comillas Pontifical University i Madrid

Comillas Pontifical University i Madrid

ICAI, Escuela Técnica Superior de Ingeniería är en av de största fakulteterna vid Comillas Pontifical University i Madrid och det är där LTH-studenter läser sina kurser. Universitetet ligger centralt och klasserna är små jämfört med hur det ser ut vid LTH.

Terminen startar första veckan i september och i samband med terminsstart organiserar universitetet en Orientation Day för alla inkommande utbytesstudenter på campus. Detta är ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med universitetet, få koll på hur det fungerar med kurser och lära känna andra studenter. Genom engagemang i olika studentaktiviteter som erbjuds via universitetet kan du snabbare förbättra spanskan och hitta nya vänner.

Under de två första veckorna på terminen kan du prova på dina kurser och byta vid behov och det är först när du är på plats som du kan fastställa din slutgiltiga studieplan. Vid Comillas Pontifical University läser du alla dina kurser parallellt och alla kurser har mid term exam och final exam.

Även om de flesta kurser ges på spanska finns ett stort utbud av kurser på engelska. Behöver du fräscha upp eller finslipa dina språkkunskaper finns möjlighet att läsa en spanskkurs (5 ECTS credits) som löper parallellt under hela terminen och du nivåbestäms utifrån ett on-linetest.

Universitetet erbjuder inget boende på campus men det finns många alternativ beroende på hur du vill bo! 

En fördel med att åka på utbyte inom Europa är att du har rätt till Erasmus+ stipendium under ditt utbyte. Du kan söka studiemedel hos CSN för utbytesstudier och det finns även möjlighet att ta merkostnadslån.  

Information om Comillas Pontifical University (Comillas hemsida)

Sidansvarig: outgoing@lth.lu.se | 2020-12-14