lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Examenshögtid

ltharticlebegin

På examenshögtiden vill LTH hylla alla examinerade studenter. Vi har två högtider per år, vår och höst. Hösten 2019 äger examenshögtiden rum den 6 december.

Anmälan

Du kommer att få en inbjudan till examenshögtiden när du är klar med studierna och har fått din examen utfärdad. Vi skickar inbjudan till den adress som finns registrerad i Ladok och i inbjudan står det hur du anmäler dig till högtiden. Inbjudan skickas ut ca en till en och en halv månad innan ceremonin.

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till hogtid@kansli.lth.se 


Vilka får gå?
Du som avslutat dina studier och fått examen utfärdad bjuds in. Du får en inbjudan om du ansökt om examen senast den 1 mars (för vårens högtid) respektive 1 oktober (för höstens högtid) samt uppfyller samtliga krav för examen vid ansökningstillfället.  

Läs mer om ansökan om examen

Endast diplom
Om du inte kan närvara vid examenshögtiden men ändå vill ha ett diplom hemskickat så kan du anmäla det till hogtid@kansli.lth.se i samband med att du fått din inbjudan.

Ceremonin
Examenshögtiden hålls i universitetshusets aula i Lundagård och du får ta emot diplom ur rektors hand. Det blir också tal från speciellt inbjudna gäster samt musikunderhållning. Ceremonin tar ca 1,5 timme och avslutas med mingel i universitetshusets atrium.

Klädsel
Kavaj. Teknologmössa är valfritt.

Filmning
Vi streamar högtiden direkt på YouTube så att de som inte har möjlighet att närvara vid högtiden kan se den direkt eller i efterhand på nätet. 

Kontakt
Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss på: hogtid@kansli.lth.se 

ltharticleend