lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Hemvändare

ltharticlebegin

Anmälningsblankett

Orter som LTH besöker

Sista anmälningsdag 1 april

Kul att du vill göra en hemresa och besöka din gamla gymnasieskola!

Förfrågan och ansökan

Hemvändarprojektet är till för dig som vill kombinera en resa hem med ett besök på en eller flera gymnasieskolor i din hemstad. Det hela går ut på att du själv tar kontakt med en studievägledare eller lärare på din hemort och bestämmer tid och plats för besök.

Skicka din förfrågan eller ansökan till:mailto:studera@lth.lu.se Du ansöker genom att fylla i en blankett. Skicka den i god tid, gärna två veckor före önskat besöksdatum.

  • Vid många ansökningar prioriterar LTH orter där vi inte finns representerade på mässor.
  • För att få åka som hemvändare måste du ha studerat minst två terminervid LTH.

Du ersättning för billigaste färdsätt Lund - hemorten tur och retur dock max 1.000:-. Spara kvitto eller biljetter och lämna in dem efter resa så betalas ersättningen ut i efterhand.

Inför besöket 

Vi behöver veta vad du ska göra på under ditt besök:

En eller flera presentationer i klassrummet.

och/eller

Ha informationsbord i korridoren.

Vi skickar gärna kataloger och annat informationsmateriel till din skola inför ditt besök, detta får du alltså när du kommer dit. Vi ser gärna att du kontaktar skolan någon dag innan ditt besök och ser till att kartongen finns på plats. 

En vecka innan ditt besök kan du hämta material för besöket, en duk att ha på informationsbordet samt en utbildningskatalog som du kan bekanta dig med inför besöket. Materialet hämtar du i receptionen på Studiecentrum. Observera att duken ska lämnas tillbaka i Infodisken efter ditt besök på skolan.

Besöket

Vanligast sättet att informera är att ha ett informationsbord och eller göra en presentation för en eller flera klasser, detta är något som du och skolan själva får komma överens om. Tänk på att det är LTH som ska marknadsföras under besöket, alltså inte ditt egna program.  

Efter besöket 

När du kommer hem lämnar du igen duk och eventuell roll-up samt. 

Sista dag för gymnasiebesök är 9 april 2020 anmäl dig därför i god tid innan dess.

ltharticleend