Hälsning från LTH:s rektor Annika Olsson - om studiestarten vid LTH

Jag vill hälsa er alla, nyantagna förstaårsstudenter och ni som är studenter på LTH sedan tidigare, välkomna till höstterminen 2021 på LTH!

– Publicerad den 20 augusti 2021

Annika Olsson, rektor vid LTH.

Lunds universitet planerar för att succesivt återgå från digital till Campusförlagd utbildning. Det innebär att vissa lektioner och undervisningsmoment kommer vara digitala och andra på plats, nu i början på terminen. I återgången kommer vi följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridningen.

Med den ökande smittspridning som tyvärr råder i dagsläget, är det extra viktigt att vi hjälps åt för att förhindra smittspridning under hösten. Om du har ett undervisningsmoment på campus, har ett ärende till biblioteket eller behöver använda en studieplats, ska du hålla avstånd till andra och tvätta händerna regelbundet. Har du minsta symtom ska du stanna hemma. Detta gäller oavsett om du är vaccinerad eller inte. Ett bra sätt att bidra till minskad smittspridning är att vaccinera sig. Du som har fått första sprutan i sin hemregion kan få din andra spruta här i Skåne. Mer information finns på Region Skånes webbplats och 1177.

Tills sist vill jag återigen välkomna er till LTH och Lund och hoppas ni får en härlig studietid hos oss.

Annika Olsson, Rektor LTH