Hoppa till huvudinnehåll

Delta i Semiconductor rendez-vous i Lund!

Den 13 och 14 oktober bjuder Mobile Heights in dig till SEMICONDUCTOR RENDEZ-VOUS i Lund: Smart och hållbar framtida teknik inom mikroelektronik.

– Publicerad den 16 september 2022

Elektronik. Foto: Unsplash.

Tre stora europeiska ledare inom mikroelektronik - STMicroelectronics, Soitec och Lynred - kommer att besöka Lund, Sverige för att dela med sig av sina tekniska kunskaper inom mikroelektronik. Evenemanget är utformat för att sprida de fördelar och resultat som genererats genom IPCEI om mikroelektronik, och kommer att behandla frågor som t.ex:

  • Vad handlar denna teknik om och vad möjliggör den?
  • Hur kan det svenska ekosystemet dra nytta av denna teknik?
  • Vilka är de faktiska resultaten av IPCEI-projektet om mikroelektronik?

LTH deltar!

Heiner Linke, professor och vicerektor vid LTH, kommer att ta upp de lämpliga förutsättningarna för Lund att bli ett europeiskt centrum för forskning och innovation inom halvledarområdet. Lars-Erik Wernersson, professor vid LTH, kommer att delta i en panel som diskuterar betydelsen av ett europeiskt ekosystem och en agenda för halvledare.

Om IPCEI om mikroelektronik

IPCEI, Microelectronics samlar hela den breda familjen av mikroelektronikämnen: t.ex. optikutveckling, hårdvarudesign, processkunskap, produktionsanläggningar, chiptillverkning och tillämpningar i efterföljande led inom en mängd olika branscher. IPCEI är ett viktigt strategiskt instrument när det gäller genomförandet av EU:s industristrategi.

Anmälan

Anmäl dig senast den 29 september.

Information om eventet och anmälan (Semiconductors webbsida)

Eventet "Semiconductor Rendez-vous" arrangeras av IPCEI (Important Project of Common European Interest).