Det våras för våren! Evenemang under de kommande månaderna

Våren är på god väg! Här listar vi några evenemang som sker under april och maj.

– Publicerad den 12 april 2022

Valborg, 30 april

Planerar du att välkomna våren i Lunds Stadspark på valborg, också känt som siste april? Efter två år utan firande på grund av pandemin är parken nu öppen den 30 april som vanligt. Stora mängder besökare brukar samlas i Stadsparken under dagen. Ta hand om dig själv och varandra!

Valborg och siste april i Stadsparken (Lund kommuns webbsida)

Första maj 

Universitetet har sina egna traditioner som äger rum på universitetsplatsen (utanför universitetets huvudbyggnad). Mest känd är den manliga studentkören som framför både traditionella och nya sånger klockan 18.00-19.00. Detta öppna evenemang är en älskad tradition för många invånare i Lund.  

Hållbarhetsveckan, 2-7 maj

Detta årliga evenemang fungerar som en plattform för att föra samman idéer, för tvärvetenskapligt samarbete, för att öka allmänhetens medvetenhet och för att inspirera till hållbara förändringar. Evenemanget är ett samarbete mellan Lunds universitet och Lunds stad.

Program för hållbarhetsveckan (Lunds universitets webbsida)

Lundakarnevalen 20–22 maj 

Karneval i Lund 2022 - det sker bara vart fjärde år och i år är det karneval! Förra gången, 2018, engagerade den 5000 studentarbetare och lockade mer än 400 000 besökare. I år har över 6000 studenter anmält sig för att arbeta. Det är ett enormt 3-dagars evenemang.

Under karnevalsdagarna förvandlas Lundagård till ett stort karnevalsområde med underhållning, lotteribås, studentspex, radiosändningar, artister och naturligtvis mat och dryck. Dessutom tar sig karnevalsparaden fram genom Lunds gator och sprider karnevalistisk glädje. Karnevalens tema för 2022 är Katastrofalkarneval!

Lundakarnevalen.se

Vaccinera dig på Valborgsmässoafton eller Lundakarnevalen

Valborg

På Valborgsmässoafton, lördag den 30 april, kan du besöka Region Skånes vaccinationsbuss på Stortorget i Lund för drop-in-vaccination mellan kl. 09.00-14.30.

Lundakarnevalen

Under Lundakarnevalen kan du besöka Region Skånes vaccinationsbuss på Västra stationstorget i Lund för drop-in-vaccination.

Datum och tider:

  • Lördag den 21 maj mellan kl. 10.00-15.30
  • Söndag den 22 maj mellan kl. 11.30-14.30