Hoppa till huvudinnehåll

Kursanmälan för läsperiod 2 är öppen

Inför varje läsperiod anmäler du som LTH-student vilka kurser du har för avsikt att läsa i nästa läsperiod. Du anmäler dig oavsett om kurserna är obligatoriska eller valfria.

– Publicerad den 12 september 2022

Student skrattar. Foto: Kennet Ruona

Det är viktigt att du anmäler dig i tid till kurserna för att vara garanterad en plats. Efter att du anmält dig kontrollerar institutionen eventuella krav på förkunskaper, dessa framgår av kursplanen för aktuell kurs, och du kan efter ordinarie anmälningsperiods slut se detta på kurser.lth.se/kursanmalan.

Om du av någon anledning missar anmälningstiden kan du numera själv göra en SEN anmälan i systemet. Tänk på att du då inte garanteras en plats, detta avgörs från kurs till kurs.

Schema

Schema och läsårsindelning

Läro- och timplaner samt kursplaner

Läro-och timplan visar vilka kurser som ingår i programmet. I kursplanerna kan du bland annat läsa om förkunskapskraven. 

Kurswebben LTH

Överanmäl dig inte

Kursanmälningarna används av institutionerna för att dimensionera personal, lokaler och annat så att kursen löper så smidigt som möjligt. Därför är det viktigt att du inte anmäler dig till fler kurser än du verkligen tänkt läsa.

Studieuppehåll

Ska du ha studieuppehåll? I så fall ska du inte registrera dig, utan istället lämna in anmälan om studieuppehåll. Blankett finns på 

Om du får problem med att registrera dig efter att du är tillbaka från ett uppehåll, svara på det här mailet så hjälper vi dig. 

Ändrad studiesituation

Frågor

Din studie- och karriärvägledare finns tillgänglig om du behöver diskutera dina framtida val och studier eller om du inte hittar kurs du önskar läsa.

Kontaktuppgifter Studie- och karriärvägledare

Avbrott på studier

Om du har registrerat dig på en kurs som du har slutat delta på, ber vi dig om att anmäla avbrott. På kurser gör du det i Ladok för studenter https://www.student.ladok.se (Klicka på kursen -> Deltagande -> Avbrott)

Information och om avbrott på ditt program

Studieuppehåll

Ska du ta studieuppehåll aktuell/nästa termin och inte redan anmält det? I så fall ska du inte anmäla dig till kurser, utan istället lämna in anmälan om studieuppehåll.

Blankett för studieuppehåll

Gemensamma kurser

Avsikten med de gemensamma kurserna är att erbjuda LTHs studenter ett för dem anpassat, huvudsakligen icke tekniskt, breddande kursutbud.

Anmälan görs på www.antagning.se och följer deras anmälningstider dvs 15/4 inför hösten resp 15/10 inför våren.

Information om de gemensamma kurserna och hur man anmäler sig

Ingenjörsinriktad yrkesträning

Studenter på samtliga civilingenjörsprogram samt brandingenjörsutbildningen har efter årskurs 3 möjlighet att genomföra praktikkursen Ingenjörsinriktad yrkesträning 15 hp. 

Ingenjörsinriktad yrkesträning

Exjobb och omläsning

I fall du bara ska läsa om kurser (vilket du anmäler direkt till institutionen) eller om du enbart ska göra exjobb kan du bortse från detta mailet. 

Examensarbete

Kurs på annat program

I fall du vill läsa en kurs som inte går på ditt program, men på ett annat LTH-program, kan du ansöka om att få läsa den.

Ansökan ska lämnas in inom samma tider som anmälningssystemet är öppet.

Information om kurser på annat program och ansökningsblankett

Kontakt

kursval@lth.lu.se