Nu är anmälan öppen för James Dyson Award - tävlingen för unga innovatörer

James Dyson Award är en tävling för ingenjörs- och designstudenter som anordnas för att uppmuntra och uppmärksamma unga innovatörer. Tävlingens uppdrag är mycket enkelt: konstruera något som löser ett problem!

– Publicerad den 22 april 2022

Varje år utses en nationell vinnare som belönas med ett pris på 60 400 kronor. Den designern går vidare till den globala fasen av tävlingen och har en chans att vinna det internationella priset på 360 000 kronor och ett globalt erkännande. Tidigare svenska vinnare har utvecklat sina uppfinningar och startat framgångsrika företag. Nu letar vi efter nästa fantastiska uppfinning! 

Lunch webbinarium: Ta reda på mer om tävlingen

Följ med oss onsdagen den 18 maj, då Jessica Faulkner, designingenjör på Dyson, kommer att vara värd för ett lunch webbinarium om allt du behöver veta om James Dyson Award och hur du kan delta, samt hur Dyson arbetar med produktutveckling.

Med i panelen kommer även den tidigare nationella svenska vinnaren, Adam Backman, som kommer att berätta om sin erfarenhet av att vinna tävlingen och hur den satte igång hans karriär som nyutexaminerad.

Har du en bra idé eller en lösning på ett problem som du stöter på i din vardag? Ta med dig din lunch och delta i webbseminariet för att höra mer!

Dag: 18 maj

Tid: 12:00-13:00

Webbinariet avslutas med en frågestund. Om du redan har några frågor - skicka dem i förväg till julia.alqvist@dyson.com.

Anslut till mötet den 18 maj, 12:00 (Teams)

Vem kan anmäla sig till tävlingen?

Tävlingen är öppen för nuvarande universitetsstudenter inom teknik, produktdesign och industridesign - och för dem som har tagit examen i dessa ämnen under de senaste fyra åren.

Om du inte vill arbeta ensam, eller om du har studerat något annat men har en briljant idé som du vill dela med dig av, kan du fortfarande delta som en del av ett team. Gruppledaren måste ha studerat ett av de kvalificerande ämnena, och alla gruppmedlemmar måste vara (eller ha varit under de senaste fyra åren) inskrivna i minst en termin i ett grund- eller avancerat program.

Ansökan

Ansök/registrera dig senast den 6 juni.

Registrering och information om tävlingen (på engelska) (James Dyson Awards webbsida)

Förra årets vinnare

Förra året vann den nederländska studenten Jerry de Vos från TU Delft med sin uppfinning Plastic Scanner. Den bärbara plastskannern berättar på plats vilken typ av plast en produkt är gjord av och använder infrarött ljus för att upptäcka plastkomponenterna, vilket i sin tur gör det lättare att separera plasten.

Tidigare vinnare (James Dyson awards webbsida)