Praktik

Praktik ger dig få praktisk erfarenhet och kontakt med framtida arbetsmarknad. Har du frågor och funderingar kring praktik är du välkommen att kontakta LTH:s studie-och karriärvägledning.

Kontaktuppgifter till studie-och karriärvägledare

Ingenjörsinriktad yrkesträning

Genom kursen Ingenjörsinriktad yrkesträning ges LTH:s studenter möjlighet att utveckla ingenjörsmässiga kunskaper och kompetenser genom att praktisera på ett företag eller i en organisation. Civilingenjörsstudenter och studerande på brandingenjörsutbildningen får genom kursen möjlighet att lära känna sin framtida yrkesroll, olika villkor och möjligheter som finns på en arbetsplats. 

Information om ingenjörsinriktad yrkesträning

Praktik utomlands

Att praktisera utomlands ger dig både erfarenhet från arbetslivet och den internationella arbetsmarknaden. Det finns stora möjligheter att hitta spännande praktikplatser runt om i Europa. Läs mer under internationella möjligheter och kontakta internationella avdelningen om du har några frågor.

Information om praktik utomlands

MyCareer

Som student har du möjlighet att skapa en personlig profil och anpassa din jobbsökning utifrån studieinriktning, kompetenser och önskemål om jobb. Genom att registrera dig får du tillgång till jobb, ex-jobb, praktik- och traineeplatser i Sverige och internationellt.
 
Du kan exponera dig själv mot framtidiga arbetsgivare med din personliga kompetensprofil och prenumerera på annonser från flera hundra olika företag i Sverige och utlandet och därmed vara uppdaterad om relevanta jobb som passar just dig.
 
MyCareer (MyCareer portalen vid Lunds universitet)

Sidansvarig:  | 2020-12-18