Hoppa till huvudinnehåll
20 april 2023

Upplever du att skrivandet känns utmanande, och kanske också ensamt?  Då rekommenderar vi dig att delta i någon av Studieverkstadens skrivträffar där du kan få stöd i din skrivprocess. De erbjuder dig en arbetsplats, en skrivargemenskap och språkpedagoger att fråga om råd. Hitta aktuella datum och information om hur du anmäler dig på: Skrivträffar [...]

17 april 2023

Hos Studieverkstaden kan du få handledning i akademiskt skrivande och studieteknik på både svenska och engelska. Det finns möjlighet både till individuell handledning, och till att träffas med en grupp, ifall ni exempelvis är flera studenter som gör ett arbete tillsammans.

14 april 2023

Forskningsstipendiet Hectors Hållbara Hus ska främja hållbara innovationer inom bygg- och fastighetssektorn. Under år 2023 delas 300 000 kronor ut till en metod eller produkt som främjar resurseffektivt byggande.

6 april 2023

Crafoordska stiftelsens resestipendier kan sökas av studenter från alla akademiska discipliner vid Lunds universitet.

30 mars 2023

Svenska Ingenjörssällskapet i Storbritannien (SIS) erbjuder ett stipendium till en ung, motiverad och driven svensk ingenjör, som planerar eller redan studerar i Storbritannien på en doktorand eller på magisternivå (PhD eller Masters).

28 mars 2023

Ta chansen och medverka till att förbättra studiesituationen för en student med behov av pedagogiskt stöd, samtidigt som du får värdefulla erfarenheter.

23 mars 2023

Tycker du att det är kul att träffa nya människor? Vill du vara ambassadör för Lunds universitet och Sverige? Vill du förbättra dina språkkunskaper samtidigt som du bättrar på ditt CV? Bli internationell fadder för Lunds universitet! Vi behöver din hjälp med att få inkommande studenter att känna sig välkomna!

16 mars 2023

Representanter från Taras Shevchenko National University i Kiev besöker Lund och alla universitetets medarbetare och studenter bjuds in till ett seminarium för att höra hur de håller i gång sin verksamhet under pågående krig.

13 mars 2023

Information om hur du söker studentprogram och jobb på CERN.

7 mars 2023

Nyfiken på praktik utomlands? Om du är student vid Lunds universitet och ska praktisera i i ett annat land kan du vara berättigad till stipendium.