11 mars 2022

Vaccinationen mot covid-19 är fortfarande det viktigaste verktyget för att skydda mot allvarliga konsekvenser vid en ökad smittspridning. Nästa vecka, 14-20 mars, är den nationella vaccinationsveckan – och då kommer det vara extra lätt att vaccinera sig i Skåne, hälsar region Skåne.

3 mars 2022

Efter många digitala tentor är vi tillbaka i sal, vilket är nytt för en del studenter. Vi beskriver hur en salstenta går till, vad du behöver tänka på och förhålla dig till för att skapa en behaglig miljö med möjlighet att fokusera – för både dig själv och dina studiekamrater. Läs noggrant!

25 februari 2022

Jag hoppas att vi kan vara extra måna om varandra i dessa orostider och vara uthålliga tillsammans. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson i en hälsning till studenter och medarbetare som berörs av angreppet på Ukraina.

31 januari 2022

Resultatet av examensarbetet hoppas Moutoz Abdalrahman och Alistair Brice ska bidra till utvecklingen av svensk industri. De menar att tekniken har kommit i kapp samtidigt som visionerna av en mer hållbar framtid börjar konkretiseras.

13 december 2021

På LTH finns en viss problemlösaranda, och många engagerade själar som vill göra det bästa av LTH:s utbildning, forskning och samverkan. Snart är det dags för en välförtjänt vila, då vi kan samla energi inför ett nytt år då vi fortsätter att utvecklas och utveckla LTH. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson i en hälsning till LTH:s alla studenter och anställda.

2 december 2021

Från studentlivets sida vill vi uppmärksamma dig på alla möjligheter du har som student. I anslutning till Lunds universitet finns det en mängd olika studentorganisationer som drivs av studenter, för att studietiden ska bli så bra som möjligt för alla.

26 november 2021

En klar majoritet av ingenjörsföretagen planerar att rekrytera fler ingenjörer 2022 än i år. Sex företag behöver anställa minst 1 000 ingenjörer. Datateknik, batteriteknik, kraftöverföring och samhällsbyggnad är några inriktningar som efterfrågas mycket.

20 augusti 2021

Jag vill hälsa er alla, nyantagna förstaårsstudenter och ni som är studenter på LTH sedan tidigare, välkomna till höstterminen 2021 på LTH!

1 juni 2021

Den 27 maj presenterade regeringen sin plan i fem steg för anpassning och avveckling av de restriktioner som tagits fram med anledning av covid-19-pandemin. En av rekommendationerna är att ta bort digital utbildning som utgångsläge för högre utbildning. Det innebär att utbildning på universitet och högskolor kommer att kunna hållas på plats från och med den 1 juni.

28 maj 2021

Vi ber er fortsatt studera hemifrån i den mån det går, studieplatser och datorsalar finns tillgängliga vid behov. Då studiecentrum kommer hållas stängt under sommaren på grund av renovering hänvisas LTHs studenter till andra studieplatser runt om på LTH.