Akademiskt skrivande och studieteknik

Att skriva akademiska texter och få in den rätta studietekniken är oftast något du måste träna dig i. Det finns hjälp att få genom Studieverkstaden på Lunds Universitet, men även stöd och utbildningar genom LTH. 

Filmer om studieteknik

Studie- och karriärvägledningen vid LTH har skapat en serie filmer om studieteknik.

Registrera dig på kursen för att ta del av filmerna (Canvas, inloggning krävs)

Inför din första kurs i matematik

Om du behöver repetera och få bättre färdighet i matematik finns det stödmaterial på matematikcentrums webbsida nedan. Materialet baseras på den matematik du läste i gymnasiet.

Är du intresserad av pedagogik och lärande?

Tycker du det är roligt att organisera event på din sektion, där du hjälper andra med pluggandet? Vill du samtidigt själv få bättre studieteknik? Då kan "Optimera ditt och andras lärande" vara rätt utbildning för dig!

Optimera ditt & andras lärande

Optimera ditt och andras lärande är en utbildning om akademiskt lärande, och riktar sig till dig som student som är intresserad av att lära dig mer om studieteknik – samt att hjälpa andra med studieteknik. Efter utbildningen, när du anordnat event i din sektion, får du ett diplom som du kan använda i din cv.

Utbildningen består av en föreläsning och en workshop och arrangeras av studie- och karriärvägledningen i början av läsperiod fyra på vårterminen.

Kursen ges inte vårterminen 2022.

Faktablad - Optimera ditt och andras lärande (PDF, 162 kB, ny flik)

Översikt och anmälan till utbildningen (Canvas)

Studieverkstaden vid Lunds universitet

Vid studieverkstaden på Lunds universitet kan du få hjälp med att förbättra din studieteknik, bli bättre på att skriva akademiska texter och att bli säkrare på att tala inför andra.

Studieverkstaden vid Lunds universitet (Lunds universitets hemsida)

Skrivhandledning

Tycker du att det är svårt att komma igång med din skrivuppgift? Vill du ha tips på hur du ska strukturera och skapa en röd tråd i din text? Behöver du hjälp med att hitta den akademiska stilen? Då kan du få hjälp av en pedagog.

För studenter på Campus Lund

Pedagog på LTH:s bibliotek (lth.se)

För studenter på Campus Helsingborg

Ulla Urde, Språkpedagog, ulla.urde@uvet.lu.se

Studera i grupper - SI

LTH Online

Genom LTH Online erbjuds du event med ett övergripande syfte att hålla dig motiverad, lära dig nya saker och inte minst erbjuda ett socialt sammanhang. Vår förhoppning är att de planerade aktiviteterna tillsammans ska ge dig stöd, lärdomar och ett socialt sammanhang som underlättar tillvaron.

Sidansvarig: svl-jour@lth.lu.se | 2020-12-18