lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

This page in English Machine translated, opens in new tab.

Adobe Covid-19

ltharticlebegin

Adobe har förlängt slutdatum till 9:e juli!

OBS. Tydligen kan det dyka upp diverse varningar och info om att ni behöver registera licens/att ni kör en demo mm trots att ni använder nedanstående metod. Bortse från detta, Adobe har varnat att det kanske syns felaktig information. Fortsätt helt enkelt att använda programmen.

För er som haft problem med att skapa lösenord för ert Adobe-konto. Det krävs ett lösenord med minst 8 tecken, minst en liten bokstav, minst en stor bokstav, minst en siffra och minst ett specialtecken! Det verkar som att Adobe i vissa lägen har gett fel information här. Se även Adobes hjälp.

På grund av rådande omständigheter har Adobe beslutat att tillfälligt släppa fritt licenser till Creative Cloud till de utbildningar som nu har licenser på de fasta studentdatorerna. Det innebär för LTH:s studenter att:

 • Alla studenter som är registrerade på kurs eller program på Arkitektskolan, Designutbildningen samt Teknisk Design kommer att kunna installera och köra programmen i Adobe Creative Suite på sina egna datorer.
 • Studenter som registrerats på program/kurser senaste veckorna kom inte med i detta. Mejla support@lth.se om du tror att det är fallet för dig. Inkludera studentID och personnummer.
 • Dessa tillfälliga licenser kommer att sluta fungera 9 juli. Detta förutsatt att Adobe inte ändrar datum.
 • Du kommer åt programmen genom att logga in med ett specifikt Adobe ID.
 • Vi har skapat/kopplat dessa Adobe ID-konton till er med hjälp av den email-adress som du tilldelades när du blev student vid LU/LTH. Dessa adresser har formen fornamn.efternamn.nummer@student.lu.se (exempel: tina.artsson.3476@student.lu.se De fyra siffrorna är för det mesta samma som de ni har i ert studentID). Det är den mail du kommer åt via webmail.student.lu.se. Tydligen är alla studenter inte informerade om denna adressen. Det kommer att gå ut ett mail som klargör detta.
 1. Gå till https://creativecloud.adobe.com 
 2. Logga in genom att klicka uppe till höger på den websidan med ovanstående mejladress.
 3. Du måste nu kanske skapa lösenord om det är första gången du loggar in med detta konto.
 4. Ladda ner och installera "Creative Cloud Desktop"
 5. Starta "Creative Cloud Desktop"
 6. I "Creative Cloud Desktop" kan du sedan ladda ner o installera de program du faktiskt är ute efter.
 • Du har tillgång till samtliga program i sviten. Installera inte alla bara för att du kan! Totalt tar det mer än 130 GB diskutrymme vilket kan fylla disken. Dessutom är det risk att Adobes filservrar överbelastas. Installera bara det du faktiskt behöver.

 

 

ltharticleend