Skip to main content

Universitetet i Stavanger, UiS

stavanger universitet. foto.

Stavanger är Norges tredje största stad och den norska oljehuvudstaden. UiS har 14 femåriga masterprogram och 43 tvååriga masterprogram. På Faculty of Science and Technology hittar du som LTH-student en rad olika program och kurser att välja bland. De flesta kurser är på 10 ECTS credits, vilket motsvarar 10 hp. Du kan även läsa kurser på andra fakulteter under förutsättning att du uppfyller förkunskapskraven och att kurserna passar in i ditt schema.

Under första veckan på terminen anordnas ”start-up events” och ett informationsmöte för att du ska få koll på hur det funkar med kurser, eventuella ändringar och andra praktiska saker som du bör veta som utbytesstudent.

Du kan ansöka om studentlägenhet via universitetet. Kom ihåg att göra det i god tid för att säkra ditt boende! Om en föredrar att hyra privat finns det en stor marknad för det i Stavanger.

I Stavanger-området finns tillgång till fantastisk natur. Som utbytesstudent i Stavanger har du tillgång till allt från strand till fjordar och fjäll. Det finns även ett rikt kulturliv och studenterna är aktiva och arrangerar aktiviteter under hela läsåret. Som student vid UiS har du möjlighet att vara med i StudentOrganisasjonen StOr, som håller till i Studentenes hus. SiS Sportssenter ligger på campus och erbjuder allt ifrån squash till klättring och cross fit till ett studentvänligt pris.

Som utbytesstudent i Europa kan du söka Erasmus+stipendium för ditt utbyte.

Utbytesstudier (Universitetet i Stavangers webbsida)

Page Manager: outgoing@lth.lu.se | 2021-09-20