Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du studerar en eller två terminer vid ett av LTH:s partneruniversitet, och det du studerar ska tillgodoräknas inom din utbildning vid LTH.

LTH har utbytesavtal med universitet världen över - utbudet av universitet kan dock variera från år till år. Du söker läsåret innan du åker på utbyte i en av LTH:s två ansökningsomgångar.

I Höstansökan i oktober-november kan du söka alla tillgängliga utbytesplatser, och i Andra chansen i februari kan du söka restplatser som inte har fyllts i Höstansökan.

Ansökningomgångar

För utbyte under läsåret 2022-2023

  • Höstansökan: 1 oktober - 4 november 23:59
  • Andra chansen: öppnar februari 2022

För utbyte under läsåret 2023-2024

  • Höstansökan: Öppnar oktober 2022
  • Andra chansen: Öppnar februari 2023

Hit kan du åka!

Nu finns sökbara universitet publicerats inför Höstansökan 2021 och du hittar dem på Partneruniversitet och Nätverk

Tänk på!

Ifall du mailar oss behöver vi få ditt mail senast 3 november för att du ska hinna få svar innan ansökan stänger!

Ansökningsprocessen för utbytesstudier

Ansökan till LTH

Period: oktober – november eller februari

Du ansöker i någon av ansökningsomgångarna om att bli nominerad till utbytesstudier genom SoleMove. Du undersöker vilka universitet som du vill söka till och förbereder bland annat studieplaner för varje enskilt universitet genom att använda Studieplan 1.

Nominering

Period: december eller februari

Om du får en plats blir du så kallat "nominerad" till ett av universiteten du har sökt till. Du blir så småningom kallad till informations- och lära-känna-varandra-möte. Under tiden blir du även inbjuden till en kurs i Canvas där du hittar förberedande information om ditt utbyte. Observera att ett nominering inte innebär att du är antagen till universitetet.

Ansökan till värduniversitetet

Period: februari – juni eller september - december

Du ska skicka in en ansökan till ditt värduniversitet enligt deras instruktioner. Vi har samlat information i canvaskursen som hjälper dig när du ska förbereda ansökan och dessutom kommer ditt värduniversitet att kontakta dig med mer information. Alla ansökningar och deadlines för dessa skiljer sig ifrån varandra, så det är viktigt att hålla koll på vad som gäller för just ditt värduniversitet.

Du ska också lämna in din Studieplan 2, som är en mer fastställd studieplan och grundar sig i Studieplan 1, och som din programledare ska godkänna för att nomineringen ska gälla.

Antagning till värduniversitetet

Period: mars – juli eller oktober – januari

Efter att du har skickat in din ansökan kan det ta upp till åtta veckor innan du får ett antagningsbesked. När du har fått ditt antagningsbesked kan du komma igång med att boka biljetter!

Utbytet påbörjas

Period: juni – oktober / januari – april

Vi hoppas att du kommer ha en fantastisk och lärorik tid under ditt utbyte! Under den här tiden ska din Studieplan 2 motsvara kurserna du studerar på utbytet, och att du kan återkomma till canvaskursen för att påminna dig själv om vad som händer vid kursändringar, olyckor, betygen vid utbytet, och så vidare. Så klart finns även din internationella koordinator som stöd vid behov under utbytet.

Presentation om utbytesstudier 2022/2023

Presentationen från informationsmötet om utbytesstudier finns nu att ladda ner.

Kontaktuppgifter internationella koordinatorer

LTH:s universitetsnätverk

Page Manager: outgoing@lth.lu.se | 2020-12-14