Skip to main content

Examenshögtid

På examenshögtiden vill LTH hylla alla examinerade studenter. Vi har två högtider per år, vår och höst. Höstens examenshögtid kommer att äga rum den 9 december 2022. Vårens examenshögtid kommer att äga rum den 24 maj 2023. Inbjudan skickas med post till folkbokföringsadressen.

Anmälan

Du kommer att få en inbjudan till examenshögtiden när du är klar med studierna och har fått din examen utfärdad. Vi skickar inbjudan till den postadress och e-postadress som finns registrerad i Ladok. I inbjudan står det hur du anmäler dig till högtiden. Denna skickas ut ca en till en och en halv månad innan ceremonin.

Vilka får gå?

Du som avslutat dina studier och fått examen utfärdad bjuds in. Du får en inbjudan om du ansökt om examen senast den 15 mars (för vårens högtid) respektive 1 oktober (för höstens högtid) samt uppfyller samtliga krav för examen vid ansökningstillfället. Tänk på att alla tillgodoräknanden måste vara klara och rapporterade innan du ansöker om examen. 

Ceremonin

Examenshögtiden hålls i universitetshusets aula i Lundagård och du får ta emot diplom ur rektors hand. Det blir också tal från speciellt inbjudna gäster samt musikunderhållning. Ceremonin tar ca 1,5 timme och avslutas med mingel i universitetshusets atrium.

Klädsel

Formell klädsel. Teknologmössa är valfritt.

Filmning

Vi streamar högtiden direkt på YouTube så att de som inte har möjlighet att närvara vid högtiden kan se den direkt. Länk: www.lth.se/stream.

FAQ - Frågor och svar

Om du har anmält dig i tid och har fått ett bekräftelsemail är du anmäld till examenshögtiden. Kom ihåg att titta i skräpposten om du inte hittar bekräftelsemailet.

Ja, varje examinand får ta med upp till 2 gäster.

Nej, du blir endast inbjuden till en examenshögtid.

Nej, endast de som deltar i högtiden får diplom.

Kontakt

Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss på: hogtid@lth.lu.se

Examenshögtid från december 2019

Page Manager: examen@lth.lu.se | 2020-12-14