Hoppa till huvudinnehåll

Hemvändare - Berätta om LTH

Hemvändarprojektet är till för dig som vill kombinera en resa hem med ett besök på en eller flera gymnasieskolor i din hemstad. Det hela går ut på att du själv tar kontakt med en studievägledare eller lärare på din hemort och bestämmer tid och plats för besök.

Ansökan

Skicka din förfrågan till: studera@lth.lu.se. Hör av dig till oss i god tid, gärna två veckor före önskat besöksdatum.

Vid många förfrågningar prioriterar LTH orter där vi inte finns representerade på mässor. För att få åka som hemvändare måste du ha studerat minst två terminer vid LTH.

Du får ersättning för billigaste färdsätt från Lund till hemorten tur och retur (dock max 1.000 sek). Spara kvitto eller biljetter och lämna in dem efter resa så betalas ersättningen ut i efterhand. För att få ersättning för utlägg behöver du tillfällig anställning, alternativt kan vi hjälpa till att boka resan.

Ansökningsdatum: 1 april 2023

Inför besöket

Vi behöver veta vad du ska göra på under ditt besök. Vill du hålla en eller flera presentationer i klassrummet, och/eller ha informationsbord i korridoren?

Vi skickar gärna kataloger och annat informationsmaterial till din skola inför ditt besök, detta får du alltså när du kommer dit. Vi ser gärna att du kontaktar skolan någon dag innan ditt besök och ser till att det vi skickat finns på plats.

En vecka innan ditt besök kan du hämta material för besöket hos oss, en duk att ha på informationsbordet samt en utbildningskatalog som du kan bekanta dig med. Materialet hämtar du i receptionen på Studiecentrum. Observera att duken ska lämnas tillbaka i receptionen efter ditt besök på skolan.

Besöket

Vanligast sättet att informera är att ha ett informationsbord och eller göra en presentation för en eller flera klasser, detta är något som du och skolan själva får komma överens om. Tänk på att det är LTH som ska marknadsföras under besöket, alltså inte ditt egna program. 

Sidansvarig: studera@lth.lu.se | 2020-12-18