Hoppa till huvudinnehåll

Karriärvägledning

Redan när du påbörjar dina studier har du tagit ditt första steg mot framtida karriär och arbetsliv. LTH:s Studie- och karriärvägledning erbjuder individuell karriärvägledning, föreläsningar och kursen "Ditt nästa steg" på Canvas som förbereder dig för arbetslivet.

Du kan även ta del av Lunds universitets utbud, prenumerera på nyhetsbrev och få hjälp med att starta projekt eller företag via VentureLab.

Arbetslivssamverkan – stöd, jobb och praktik (Lunds universitets webbsida) 

Karriärcoachning – Ditt nästa steg

Du som är i slutet av din utbildning erbjuds karriärcoachning i form av en självinstruerande kurs på Canvas. Kursen har skapats av Studie- och karriärvägledarna vid LTH. Efter genomförd utbildning ska du kunna konkretisera vem du är, vad du vill göra och var du vill göra det, föreställa dig dina drömmar, se framtida möjligheter, våga ta chanser och planera framåt.

Självregistrering – Ditt nästa steg (ny flik)

Arbetsmarknadsdagar

Arbetsmarknadsdagar är en möjlighet för dig som student att komma i kontakt med potentiella framtida arbetsgivare. Inför ditt besök på mässan erbjuder Studie- och karriärvägledningen tips och vägledning och vi finns även tillgängliga under mässdagarna. Varje år erbjuder vi även en föreläsning om hur du på bästa sätt pitchar dig själv.

ARKAD vid LTH

ARKAD är södra Sveriges största arbetsmarknadsmässa som anordnas av Teknologkåren varje år. Under två dagar i november besöker ungefär 200 företag och organisationer LTH för att få träffa studenter som utbildar sig här. Mässan är ett utmärkt tillfälle att knyta värdefulla kontakter i arbetslivet, diskutera intressanta examensarbete/sommarjobb/traineetjänster, samt få en glimt av vad framtiden som ingenjör/arkitekt/industridesigner har att erbjuda. I anslutning till mässan arrangeras det ett flertal spännande event, så som föreläsningar med inbjudna talare och besök på företag.

MässING på Campus Helsingborg

MässING är Ingenjörssektionens årliga arbetsmarknadsmässa som riktar sig till högskoleingenjörsstudenterna på LTH Campus Helsingborg.

MässINGs webbsida

Arbetsmarknadsdagar vid Lunds universitet

Fakultetskårerna vid Lunds universitet arrangerar olika arbetsmarknadsdagar året runt.

Arbetsmarknadsdagar vid Lunds universitet (Lunds universitets webbsida)

Karriärstöd vid campus HBG

Studerar du högskoleingenjörsprogram i HBG kan du få karriärcoachning, hjälp med CV-granskning, delta i workshops med mera. 

Information om karriärstöd vid Campus Helsingborg 

Studie- och karriärhandbok

Min studie- och karriärhandbok har två syften - dels att du ska komma igång med dina studier på ett bra sätt, dels att du när du tar ut din examen kan marknadsföra din kompetens till presumtiva arbetsgivare.

Tips inför din framtida karriär

MyCareer

Genom att registrera dig på MyCareer får du tillgång till jobb, ex-jobb, praktik- och traineeplatser i Sverige och internationellt. 

Sidansvarig: svl-jour@lth.lu.se | 2023-04-28