Hoppa till huvudinnehåll

Eduroam - godkänn nytt certifikat

Måndag 26 april 18.00 sker förändringar kring inloggning mot trådlösa nätet eduroam.

– Publicerad den 16 april 2021

student skriver på en dator. Foto: Unsplash.

Hur påverkar detta mig?

På den universitetsgemensamma infrastrukturen kommer det att ske ett certifikatsbyte. Detta innebär att det i många fall kommer att komma upp en fråga på din/dina enheter som vill att du ska godkänna ett nytt certifikat. Detta är en inbyggd säkerhetsfunktionalitet för att skydda våra lösenord. Godkänn att du litar på certifikatet denna gång. Denna fråga kommer att visas på din/dina enhet(er) när enheten kommer i kontakt med eduroam nästa gång, oavsett om det är nästa gång du är fysiskt på något av våra campusområden eller om det är t ex i någon av Lunds kommuns eller Region Skånes lokaler där det också finns tillgång till eduroam.

Olika operativsystem

Varje operativsystem (Windows, macOS, iOS, Android, Linux etc) har sin egen variant på hur man presenterar denna information för dig som användare och i undantagsfall kan det också inträffa att operativsystemet (framför allt på vissa modeller av mobiltelefoner) ej tillåter dig att godkänna det nya certifikatet utan du måste i så fall installera konfigurationen för eduroam på nytt. Följ användarguiderna på https://support.lu.se för detta i så fall.

Hjälp och support

Skulle det mot all förmodan uppstå problem kontakta LUs Servicedesk:
Telefon: 046 222 90 00
Email: servicedesk@lu.se

LU Guest 

Under en kortare övergångsperiod kan du använda det trådlösa nätet LU Guest som ej kräver inloggning. Detta trådlösa nät har begränsningar men kan användas för att t ex nå användarguider och annan supportinformation via https://support.lu.se.

Guider

Uppdaterade guider och mer information kommer att finnas på https://support.lu.se inför den 26 april.