Hoppa till huvudinnehåll

Examenshögtid

På examenshögtiden vill LTH hylla alla nyutexaminerade studenter med en högtidlig ceremoni! Vi har två högtider per år, en på våren och en på hösten. Vårens examenshögtid kommer att äga rum onsdagen den 24 maj 2023 och höstens examenshögtid kommer att äga rum fredagen den 1 december 2023. 

Inbjudan och anmälan

Du kommer att få en inbjudan till examenshögtiden när du är klar med studierna och har fått din examen utfärdad. Vi skickar inbjudan till den postadress och e-postadress som finns registrerad i Ladok. I inbjudan står det hur du anmäler dig till högtiden. Denna skickas ut ca en till en och en halv månad innan ceremonin.

Vem får gå?

Du som avslutat dina studier och fått examen utfärdad bjuds in. Du får en inbjudan om du ansökt om examen senast den 15 mars (för vårens högtid) respektive 15 september (för höstens högtid) samt uppfyller samtliga krav för examen vid ansökningstillfället. Tänk på att alla tillgodoräknanden måste vara klara och rapporterade innan du ansöker om examen. 

Ceremonin

Examenshögtiden hålls i universitetshusets aula i Lundagård och du får ta emot diplom ur rektors hand. Det blir också tal från speciellt inbjudna gäster samt musikunderhållning. Ceremonin tar ca 1,5 timme och avslutas med mingel i universitetshusets atrium.

Klädsel

Formell klädsel. Teknologmössa är valfritt.

Filmning

Vi streamar högtiden direkt på YouTube så att de som inte har möjlighet att närvara vid högtiden kan se den direkt. Länk: www.lth.se/stream.

FAQ - Frågor och svar

Om du har anmält dig i tid och har fått ett bekräftelsemail är du anmäld till examenshögtiden. Kom ihåg att titta i skräpposten om du inte hittar bekräftelsemailet. Hör av dig till oss på hogtid@lth.lu.se om du inte har fått ett bekräftelsemail.

Ja, varje examinand får ta med upp till 2 gäster.

Nej, du blir endast inbjuden till en examenshögtid.

Nej, endast de som deltar i högtiden får ett diplom. Diplomet är ett minne från examenshögtiden och har inget akademiskt värde (till skillnad från examensbeviset).

Examinanderna samlas ca 1,5 h innan ceremonin för att bli avprickade och vara med på en genomgång av diplomutdelningen. Samlingstiden står i inbjudan samt i ditt bekräftelsemail.

Gästerna ombeds vara på plats senast 15 min före ceremonin och sätter sig på valfri plats i aulan.

Kontakt

Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss på: hogtid@lth.lu.se

Examenshögtid från december 2019

Sidansvarig: examen@lth.lu.se | 2023-01-26