Hoppa till huvudinnehåll

Exjobbsmässa med tema AI, 10 november

Ska du skriva uppsats till våren och vill lära dig mer om hur AI kan kopplas till ditt intresseområde? Nu har du chansen att träffa företag och organisationer som behöver din hjälp med sina AI-relaterade utmaningar.

– Publicerad den 13 oktober 2022

Personer i grupp talar. Foto: Kennet Ruona.

Den 10 november bjuder nätverket AI Lund vid Lunds universitet in dig till en exjobbsmässa där du får träffa företag och organisationer som erbjuder examensarbeten inom AI. Att skriva sin uppsats i samarbete med ett företag eller en organisation bidrar till värdefulla erfarenheter, kontakter och referenser för din framtida karriär.

Evenemanget ger dig möjlighet att:

  • Lära dig mer om AI och hur det kan kopplas till din uppsats 
  • Nätverka med företag och organisationer inom flertalet branscher 
  • Träffa studenter från andra utbildningar för tvärvetenskapliga samarbeten

Under mässan bjuds det på dryck och tilltugg – en perfekt möjlighet för dig att mingla med andra deltagare och utställare på mässan. Evenemanget är helt gratis men föranmälan krävs. Begränsat antal platser - först till kvarn gäller!

Information om evenemanget

Var: AF-borgen, Gustafsfoajén, första våningen

När: 10 november kl. 16:00 - 18:30

Sista anmälningsdag: 1 november

Anmäl dig till Exjobbsmässan (formulär, ny flik)

Crash course i AI

Vad är artificiell intelligens egentligen? Vanligtvis beskrivs AI som “en maskins förmåga att visa människoliknande drag, såsom resonerande, inlärning, planering och kreativitet”. Med hjälp av AI kan tekniska system registrera sin omgivning och behandla informationen som fångas upp och på så sätt lösa olika utmaningar. AI utgör en central del i samhällets digitalisering och kan användas inom många olika branscher och utbildningsområden. Exempelvis går det att studera robotars beteenden utifrån kognitions- eller beteendevetenskap, eller studera AI utifrån ett juridiskt eller humanistiskt perspektiv. Valmöjligheterna är oändliga!