Hoppa till huvudinnehåll

Hissade regnbågsflaggor på LTH den 17 maj

Den 17 maj är det internationella dagen mot homo- trans- och bifobi (IDAHOT). Traditionsenligt brukar regnbågsflaggan hissas på universitetets flaggstänger denna dag.

– Publicerad den 16 maj 2022

Regnbågsflaggan hissad vid kårhuset. Foto.

På LTH uppmärksammar vi internationella dagen mot homo- trans- och bifobi genom flaggning på flaggstänger vid Kårhuset, E-huset, V-huset, Matematikhuset och KC.

– Jämställdhet, lika villkor och mångfald ska vara ett naturligt inslag i att vår fakultet utgör en inspirerande arbetsplats och studiemiljö, där alla känner delaktighet, trygghet och behandlar varandra med respekt. Att vi hissar regnbågsflaggan denna dag är ett sätt att belysa detta, säger LTH:s rektor Annika Olsson.

Lika villkor för studenter

Lunds universitet och LTH har en nolltolerans mot diskriminering, trakasserier och kränkningar. Läs mer på länken nedan.

Lika villkor för studenter

Studentorganisation inom HBTQIA+ frågor

Projekt Sex, även kallat P6, är en oberoende organisation som arbetar för Lunds universitets studenter för att främja sexuell hälsa på fysisk, emotionell och social nivå. Deras mål är att skapa medvetenhet om sexuella hälsorelaterade ämnen samt om säkert sexuellt beteende bland studenter i Lund. De arbetar även för att öka respekten för olika individers sexualitet.

Projekt Sexs webbsida