Information om studieplatser, studiecentrum och vad som händer efter sommaren.

Vi ber er fortsatt studera hemifrån i den mån det går, studieplatser och datorsalar finns tillgängliga vid behov. Då studiecentrum kommer hållas stängt under sommaren på grund av renovering hänvisas LTHs studenter till andra studieplatser runt om på LTH.

Annika Olsson, Rektor vid LTH – Publicerad den 28 maj 2021

Sommaren närmar sig och många studenter utnyttjar studieplatserna på LTH:s campus inför tentamensperioden. Jag vill påminna om att de restriktioner som gällt under våren, och fortfarande gäller, ska följas tills vidare:

  • Studera hemifrån så långt det är möjligt.
  • Studieplatser och datorsalar hålls tillgängliga i begränsad omfattning för dig som har behov av att söka information, använda referensmaterial eller få tillgång till utrustning för distansundervisning och examination.
  • Behöver du befinna dig på campus måste du hålla minst 2 meters avstånd till alla du möter. Om det är fullt, hitta en annan plats.
  • När vädret tillåter - testa att studera utomhus. Vid huvudingångarna till många av LTH:s hus finns sittunderlag tillgängliga. Ta gärna ett sådant och kom ihåg att hålla avståndet även när du är ute. 

Tack för att du följer dessa regler. Restriktionerna finns till för din och andra studenters säkerhet.

Studiecentrum stänger tillfälligt

Observera att studieplatserna på Studiecentrum stänger måndagen den 31 maj på grund av renovering och öppnar igen i mitten av augusti. Vi hänvisar istället till andra studieplatser runt om på LTH och övriga LU. Studieplatserna på Kårhuset hålls tillgängliga under perioden 31 maj till 4 juni mellan kl. 08-22.

Studiecentrums öppettider

Vad gäller efter sommaren?

All undervisning som inte måste genomföras på campus kommer att hållas digitalt till och med den 29 augusti. Vi vet ännu inte hur hösten kommer att se ut men på LTH finns beredskap både för fortsatt digital undervisning och för campusundervisning. LTH och Lunds universitet hoppas kunna öppna upp för mer campusundervisning under hösten, men följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Mer information

Håll dig uppdaterad på www.lth.se/covid19 och www.lu.se/corona.

Jag önskar dig en fin sommar!

Annika Olsson, Rektor vid LTH