Hoppa till huvudinnehåll

”Kunskapen gör oss nyfikna och villiga att undersöka fler vägar”

Många erfarenheter och kompetenser rikare lämnar nu årets examinander LTH – för nya äventyr i en värld och ett arbetsliv där de behövs. Fortsätt era kunskapsresor med att utforska och skapa, med goda och grundläggande värderingar i behåll, skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

– Publicerad den 8 juni 2022

Studenter runt ett bord på LTH.
LTH:s problemlösare i form av ingenjörer, arkitekter och industridesigners lär ge många goda bidrag för att råda bot på exempelvis klimatkrisen och förbättra livsvillkor för människor. Foto: Johan Persson

I sitt senaste blogginlägg skriver LTH:s rektor Annika Olsson rader som riktar sig inte minst till årets LTH-examinander:

"En utbildning ger kunskap som ingen kan ta ifrån oss. De som i veckan examinerats och promoverats har byggt en kunskap som jag hoppas kommer att användas på bästa möjliga sätt – till nytta för världen, som LTH:s vision säger."

LTH:s rektor lyfter att Nelson Mandela, företrädare för den fredliga kampen mot apartheid och Sydafrikas president mellan 1994 och 1999, såg utbildning är det mest kraftfulla verktyget för att förändra världen:

"Och så som världen ser ut runt omkring oss idag behöver den verkligen förändras, både för att bevara demokrati och fred och för att övervinna klimatkrisen. Här kommer våra ingenjörer, arkitekter, industridesigners och doktorer inom olika områden att ha en viktig roll i framtiden."

Hela blogginlägget "Kunskapen gör oss nyfikna och villiga att undersöka fler vägar"