Hoppa till huvudinnehåll

LTH:s rektor vill redan nu önska en riktigt god jul och ett gott nytt år!

På LTH finns en viss problemlösaranda, och många engagerade själar som vill göra det bästa av LTH:s utbildning, forskning och samverkan. Snart är det dags för en välförtjänt vila, då vi kan samla energi inför ett nytt år då vi fortsätter att utvecklas och utveckla LTH. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson i en hälsning till LTH:s alla studenter och anställda.

– Publicerad den 13 december 2021

Vinterkylan och december är här, och från mitt perspektiv har året gått så rasande fort.

Vi har studerat och arbetat på distans, vi har återgått till ”normal” verksamhet på campusuniversitetet och hållit ett öga på vilka nya åtgärder vi kan behöva ta för att minska smittspridning. Och tillsammans har vi fortsatt att utforska och skapa, till nytta för världen.

I januari blev jag själv rektor för LTH, och vilka tolv månader det varit!

Jag och ledningen vill rikta stort tack till dig och er alla för året som gått. Uppenbart för oss är att LTH är en fakultet med många engagerade själar som vill göra det allra bästa för LTH. Jag har tänkt på det många gånger och i många olika sammanhang – problemlösande LTH:are står för en viss anda!

Stort tack alltså för all nyfikenhet och allt hårt arbete inom din utbildning, din forskning och i vår samverkan med det omgivande samhället, och för att ni hela tiden snabbfotat anpassat er till pandemins föränderliga omständigheter!

Snart är det dags för en välförtjänt vila, då jag hoppas att du får möjlighet att samla energi och vila ut inför ett nytt år, en ny vår, då vi fortsätter att utvecklas och utveckla LTH.

Till slut vill jag lyfta något från 2021

I år firade vi att LTH fyllde 60 år genom bland annat en Jubileumsföreläsning med samtal kring innovationer och hur LTH ska kunna bidra med fler lösningar till nytta för världen. Hur viktiga LTH:s miljöer och innovationsförebilder är blev tydligt under panelsamtalen, modererade av LTH-hedersdoktorn Johan Wester.

Och redan nu vill jag passa på att önska dig en riktigt god jul, och ett gott nytt år!

Annika Olsson

Rektor LTH


FILM | Jag? En innovatör? När hände det? Från LTH:s jubileumsföreläsning ”En plats för drömmar och upptäckter” (youtube)

Fortsätt att vara rädd om dig och andra – här kan du läsa senaste nytt om åtgärder vid Lunds universitet för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Med anledning av coronaviruset/covid-19 | Lunds universitet)