Hoppa till huvudinnehåll

Nu öppnar Hållbarhetsfonden för Lunds universitets studenter!

Har du en idé som kan förändra världen? Alla studenter vid Lunds universitet kan ansöka om att få 33 000 kronor för att utforska den! Lunds universitets Hållbarhetsfond går nu samman med Leapfrogs för att göra sommaren 2023 lite mer meningsfull.

– Publicerad den 22 december 2022

Universitetshuset. Illustration.

Lunds universitets nyligen upprättade Hållbarhetsfond består av tre delar – och den andra delen som riktar sig till studenter har nyligen öppnat. Studentstödet administreras via stipendiet Leapfrogs, och erbjuder studenter 33 000 kronor för att arbeta heltid med sin hållbara idé under sommaren 2023.

Studenter med en idé som har potential att positivt påverka någon av våra samhälleliga utmaningar ansöker om Hållbarhetsfonden via Leapfrogs för chans att ta emot 33 000 kronor, idéutveckling, workshops och få ett nätverk. Målet är att studenterna ska få möjlighet att testa idéns bärkraft, med ekonomiskt stöd såväl som praktiskt via våra innovationsutvecklare.

Fonden riktar sig till projekt och idéer som syftar till att skapa positiva miljömässiga och sociala effekter och som dessutom har ekonomisk bärkraft. Hållbar utveckling handlar om att möta de behov vi har idag, utan att äventyra framtida generationers möjligheter att tillfredsställa sina.

- Vi vet att Lunds universitets studenter ofta har hållbarhet i fokus när de utvecklar idéer. Att kunna erbjuda upp till tio studenter 33 000 kronor för att se om idén kan skapa verklig impact är otroligt spännande, säger innovationsutvecklare Nicolas Arriagada som är ansvarig för Leapfrogs-stipendiet.

I ansökan ska studenterna beskriva sin idé med hjälp av NABC-metoden. För att underlätta för studenterna kommer LU Innovation, med Nicolas i spetsen, arrangera två digitala workshops för att gå igenom hur studenterna ska använda NABC-metoden, och vad som är viktigt att tänka på när de skriver sin ansökan.

Ansökan öppnade 12 december 2022 och stänger 12 februari 2023.

Läs mer om Leapfrogs och hur du ansöker här.

Läs mer om Lunds universitets Hållbarhetsfond för studenter här (på engelska).