Ta chansen att uppleva studentlivet vid Lunds universitet!

Från studentlivets sida vill vi uppmärksamma dig på alla möjligheter du har som student. I anslutning till Lunds universitet finns det en mängd olika studentorganisationer som drivs av studenter, för att studietiden ska bli så bra som möjligt för alla.

– Publicerad den 2 december 2021

Akademiska föreningen, med dess olika utskott och föreningar, samt Lunds 13 nationer organiserar kulturella och sociala aktiviteter för alla studenter vid Lunds universitet. Dessutom finns det en studentkår vid varje fakultet och en doktorandkår för doktoranderna på universitetet som jobbar för studenternas rättigheter på utbildningarna.

Genom att ta del av vad studentlivet har att erbjuda får du som student utveckla förmågor som inte ingår i din utbildning, lära känna många nya människor och få roliga minnen för livet! Det faktum att studentlivet bedrivs av studenter, för studenter, gör också att de som väljer att ta del av det blir en viktig del av att utveckla studentorganisationerna framåt och göra dem ännu bättre för studenterna vid Lunds universitet.

Läs mer om studentlivet vid Lunds universitet och hur du kan engagera dig (lu.se)

Så ta chansen att uppleva studentlivet vid Lunds universitet. Gå med i en studentorganisation idag! Det är något du definitivt inte vill missa.

Vi hoppas att vi ses under året!

Med vänliga hälsningar,

Lunds universitets studentkårer (LUS), Akademiska föreningen (AF) och Kuratorskollegiet (KK)