Inspiration

Vart har tidigare studenter åkt?

I excel-filen nedan kan du se vilket land och universitet tidigare studenter åkt till de senaste tre läsåren.

Klicka på + tecknet bredvid programmet för att visa länder och universitet. 

Statistik över tidigare utbyten (XLS, 25 kB, ny flik)

Studentberättelse från Rio

Studentberättelse från Rio

Jag heter Kata och jag har varit på utbyte i Rio de Janeiro sedan juli. Jag studerar på PUC, som är ett av Brasiliens bästa universitet. Det märks på lärarnas engagemang!

Jag hinner även med volontärarbete vid sidan av skolan, i en NGO kallat EduMais. Jag lär ut engelska i en av favelorna. Det är otroligt roligt att få jobba med barnen och att lära känna en helt annorlunda kultur.

Rio de Janeiro är magiskt. Det är en magisk känsla att vandra omkring på vibrerande storstadsgator med lianer hängandes över huvudet, att bli distraherad av nyfikna apor spionerandes från fönsterkarmen under tentorna, att applåderande tacka för den simpla men ovärderliga solnedgången på stranden varje kväll, att brista ut i spontansång och dans på slumpmässiga gatuhörn, att varje kväll få somna till ljudet av vågorna brytandes mot klipporna, att börja varje fredagskväll med en caipirinha i handen och avsluta med ett uppfriskande nattbad, att få möta urbefolkningen och deras för evigt aktuella visheter, att få fördjupa sig mer och mer i det finessa språket portugisiska för varje dag, att få höra på vitt skilda livshistorier och livsfilosofier från med första anblick verkande främlingar. 

Comillas Pontifical University i Madrid

Comillas Pontifical University i Madrid

ICAI, Escuela Técnica Superior de Ingeniería är en av de största fakulteterna vid Comillas Pontifical University i Madrid och det är där LTH-studenter läser sina kurser. Universitetet ligger centralt och klasserna är små jämfört med hur det ser ut vid LTH.

Terminen startar första veckan i september och i samband med terminsstart organiserar universitetet en Orientation Day för alla inkommande utbytesstudenter på campus. Detta är ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med universitetet, få koll på hur det fungerar med kurser och lära känna andra studenter. Genom engagemang i olika studentaktiviteter som erbjuds via universitetet kan du snabbare förbättra spanskan och hitta nya vänner.

Under de två första veckorna på terminen kan du prova på dina kurser och byta vid behov och det är först när du är på plats som du kan fastställa din slutgiltiga studieplan. Vid Comillas Pontifical University läser du alla dina kurser parallellt och alla kurser har mid term exam och final exam.

Även om de flesta kurser ges på spanska finns ett stort utbud av kurser på engelska. Behöver du fräscha upp eller finslipa dina språkkunskaper finns möjlighet att läsa en spanskkurs (5 ECTS credits) som löper parallellt under hela terminen och du nivåbestäms utifrån ett on-linetest.

Universitetet erbjuder inget boende på campus men det finns många alternativ beroende på hur du vill bo! 

En fördel med att åka på utbyte inom Europa är att du har rätt till Erasmus+ stipendium under ditt utbyte. Du kan söka studiemedel hos CSN för utbytesstudier och det finns även möjlighet att ta merkostnadslån.  

Information om Comillas Pontifical University (Comillas hemsida)

Studera i Finland!

Studera i Finland!

Våra kollegor på Aalto University tipsar om sidan "Studera i Finland"

Studera i Finland på studeraihelsingfors.fi

Reseberättelser

Besök vår portal med reseberättelser från tidigare utbytesstudenter. 

Filtrera efter "Faculty of Engineering" under fakultet för att få upp fakultetsspecifika berättelser. Du kan även söka på land eller universitet. 

Bloggar

Hämta inspiration från våra bloggare som pluggar utomlands. 

Instagram

Följ utbytesstudenter från hela Lunds universitet

Sidansvarig: outgoing@lth.lu.se | 2020-12-14