Inspiration

Möjligheterna till internationell erfarenhet är många och på den här sidan hittar du inspiration av olika slag!

Här tipsar exempelvis Internationella avdelningen löpande om universitet där du kan göra ditt utbyte. Du kan också gå in på Lunds universitets reseberättelseportal och söka fram reseberättelser som tidigare utbytesstudenter har skrivit, eller ta en titt på Instagram-kontot där nuvarande utbytesstudenter gästar en tid under utbytet. Här hittar du också statistik över vart tidigare LTH-studenter har åkt per program.

Internationella avdelningen tipsar

Comillas Pontifical University i Madrid

Comillas Pontifical University i Madrid

ICAI, Escuela Técnica Superior de Ingeniería är en av de största fakulteterna vid Comillas Pontifical University i Madrid och det är där LTH-studenter läser sina kurser. Universitetet ligger centralt och klasserna är små jämfört med hur det ser ut vid LTH.

Terminen startar första veckan i september och i samband med terminsstart organiserar universitetet en Orientation Day för alla inkommande utbytesstudenter på campus. Detta är ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med universitetet, få koll på hur det fungerar med kurser och lära känna andra studenter. Genom engagemang i olika studentaktiviteter som erbjuds via universitetet kan du snabbare förbättra spanskan och hitta nya vänner.

Under de två första veckorna på terminen kan du prova på dina kurser och byta vid behov och det är först när du är på plats som du kan fastställa din slutgiltiga studieplan. Vid Comillas Pontifical University läser du alla dina kurser parallellt och alla kurser har mid term exam och final exam.

Även om de flesta kurser ges på spanska finns ett stort utbud av kurser på engelska. Behöver du fräscha upp eller finslipa dina språkkunskaper finns möjlighet att läsa en spanskkurs (5 ECTS credits) som löper parallellt under hela terminen och du nivåbestäms utifrån ett on-linetest.

Universitetet erbjuder inget boende på campus men det finns många alternativ beroende på hur du vill bo! 

En fördel med att åka på utbyte inom Europa är att du har rätt till Erasmus+ stipendium under ditt utbyte. Du kan söka studiemedel hos CSN för utbytesstudier och det finns även möjlighet att ta merkostnadslån.  

Information om Comillas Pontifical University (Comillas hemsida)

Studera i Finland!

Studera i Finland!

Våra kollegor på Aalto University tipsar om sidan "Studera i Finland"

Studera i Finland på studeraihelsingfors.fi

Reseberättelser

Besök vår portal med reseberättelser från tidigare utbytesstudenter. 

Filtrera efter "Faculty of Engineering" under fakultet för att få upp fakultetsspecifika berättelser. Du kan även söka på land eller universitet. 

Instagram

Följ utbytesstudenter från hela Lunds universitet

Statistik över tidigare utbyten

Ladda ner excel-filen för att se se vilket land och universitet tidigare studenter åkt per program de senaste tre läsåren.

Klicka på + tecknet bredvid programmet för att visa länder och universitet.

Bloggar

Hämta inspiration från våra bloggare som pluggar utomlands. 

Sidansvarig: outgoing@lth.lu.se | 2020-12-14