Hoppa till huvudinnehåll
2 september 2022

När vi alla bidrar till god kultur på LTH – genom respekt för varandras olikheter och med konstruktiv anda i olika samarbeten – kan vi också göra stor skillnad i samhället, skriver LTH:s rektor Annika Olsson i en välkomsthälsning till LTH:s studenter.

8 juni 2022

Många erfarenheter och kompetenser rikare lämnar nu årets examinander LTH – för nya äventyr i en värld och ett arbetsliv där de behövs. Fortsätt era kunskapsresor med att utforska och skapa, med goda och grundläggande värderingar i behåll, skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

6 juni 2022

Om du har problem kopplade till din studiesituation kan du ta kontakt med Studenthälsan även under sommarmånaderna.

25 maj 2022

LTH ingår i en rad internationella universitetsnätverk – med följden att du som student kan läsa en eller ett par terminer vid några av världens toppuniversitet och samtidigt få både en unik utbildning och global kulturell kompetens. Idag märks ett ökat intresse för utbytesstudier i Norden och Baltikum, vilket välkomnas av LTH:s rektor Annika [...]

16 maj 2022

Den 17 maj är det internationella dagen mot homo- trans- och bifobi (IDAHOT). Traditionsenligt brukar regnbågsflaggan hissas på universitetets flaggstänger denna dag.

26 april 2022

Hur ser din relation till alkohol ut? Har du vuxit upp med problematiskt drickande i din hemmiljö? Studenthälsan erbjuder individuellt stöd och vägledning för dig som behöver.

4 april 2022

Piffl är en delningsplattform för sport- och utomhusspel. Ladda ner appen, välj aktivitet, spela och lämna tillbaka!

25 mars 2022

Från och med den 9 februari 2022 avvecklades flertalet av regeringens och Folkhälsomyndighetens beslutade restriktioner gällande covid-19 pandemin.

18 mars 2022

Jag hoppas att vi på LTH ska kunna mötas mer i vår och göra bra saker, för varandra och till nytta för världen. Att vi ska stå upp för demokrati och hjälpa dem som nu behöver en trygg hand och ett mänskligt stöd. Det hälsar LTH:s rektor Annika Olsson.

11 mars 2022

Vaccinationen mot covid-19 är fortfarande det viktigaste verktyget för att skydda mot allvarliga konsekvenser vid en ökad smittspridning. Nästa vecka, 14-20 mars, är den nationella vaccinationsveckan – och då kommer det vara extra lätt att vaccinera sig i Skåne, hälsar region Skåne.