1 juni 2021

Den 27 maj presenterade regeringen sin plan i fem steg för anpassning och avveckling av de restriktioner som tagits fram med anledning av covid-19-pandemin. En av rekommendationerna är att ta bort digital utbildning som utgångsläge för högre utbildning. Det innebär att utbildning på universitet och högskolor kommer att kunna hållas på plats från och med den 1 juni.

28 maj 2021

Vi ber er fortsatt studera hemifrån i den mån det går, studieplatser och datorsalar finns tillgängliga vid behov. Då studiecentrum kommer hållas stängt under sommaren på grund av renovering hänvisas LTHs studenter till andra studieplatser runt om på LTH.

10 maj 2021

Genom LTH Online kan du hitta spännande föreläsningar, plugga tillsammans med andra eller delta i en social aktivitet i slutet av veckan! Varje vecka erbjuder vi flera online-event inom olika teman.

29 april 2021

Sök hjälp om du behöver, och var ett stöd om du kan. Den som har bra tips på hur vi kan hjälpas åt och öka LTH-sammanhållningen får gärna höra av sig till oss, skriver LTH:s rektor Annika Olsson och Kristofer Modig, vicerektor för grundutbildning.

28 april 2021

FILM. Rektor Erik Renström tackar alla medarbetare och studenter för de insatser som gjorts under pandemin och allt tålamod som visats.

16 april 2021

Måndag 26 april 18.00 sker förändringar kring inloggning mot trådlösa nätet eduroam.

22 mars 2021

James Dyson Award är en tävling för ingenjör- & designstudenter som anordnas för att uppmuntra och uppmärksamma unga innovatörer.

4 mars 2021

Lund universitet har lanserat en webb med information som du behöver inför din digitala tenta. Vilka digitala verktyg kan användas, vad ska du tänka på om din tenta övervakas och hur kan du bäst förbereda dig? Det får du svar på via www.campusonline.lu.se.

18 februari 2021

Då undervisningen huvudsakligen sker digitalt kan du som student jobba hemifrån på LTH:s datorer genom att koppla upp dig via fjärråtkomst eller VPN. Du kan också komma åt programvara via LTH:s datorer eller använda AppsAnywhere. Vi har samlat några länkar för att hjälpa dig att hitta rätt.

5 februari 2021

Stipendium för dig som identifierar dig som kvinna och studerar inom teknik, ekonomi eller närliggande områden.