Hoppa till huvudinnehåll
28 augusti 2023

LTH är en plats för drömmar och upptäckter, och en styrka för vårt lärosäte är att vi som kommit hit har olika bakgrund, skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

28 april 2023

3 snabba frågor till Mahmoud som studerar till högskoleingenjör i datateknik på Campus Helsingborg och bor i Malmö.

28 april 2023

Som nyexaminerad högskoleingenjör är du väl förberedd inför ditt första jobb. Icke-tekniska ingenjörskompetenser står på schemat för studenter inom datateknik och elektroteknik med automation. Nära samverkan med branschen ger win-win för studenter inom byggteknik.

20 april 2023

Eftermiddagsseminarium och after work i Malmö, med talare från Volvo Cars och Trivector Traffic.

20 april 2023

Upplever du att skrivandet känns utmanande, och kanske också ensamt?  Då rekommenderar vi dig att delta i någon av Studieverkstadens skrivträffar där du kan få stöd i din skrivprocess. De erbjuder dig en arbetsplats, en skrivargemenskap och språkpedagoger att fråga om råd. Hitta aktuella datum och information om hur du anmäler dig på: Skrivträffar [...]

17 april 2023

Hos Studieverkstaden kan du få handledning i akademiskt skrivande och studieteknik på både svenska och engelska. Det finns möjlighet både till individuell handledning, och till att träffas med en grupp, ifall ni exempelvis är flera studenter som gör ett arbete tillsammans.

14 april 2023

Forskningsstipendiet Hectors Hållbara Hus ska främja hållbara innovationer inom bygg- och fastighetssektorn. Under år 2023 delas 300 000 kronor ut till en metod eller produkt som främjar resurseffektivt byggande.

6 april 2023

Crafoordska stiftelsens resestipendier kan sökas av studenter från alla akademiska discipliner vid Lunds universitet.

30 mars 2023

Svenska Ingenjörssällskapet i Storbritannien (SIS) erbjuder ett stipendium till en ung, motiverad och driven svensk ingenjör, som planerar eller redan studerar i Storbritannien på en doktorand eller på magisternivå (PhD eller Masters).

28 mars 2023

Ta chansen och medverka till att förbättra studiesituationen för en student med behov av pedagogiskt stöd, samtidigt som du får värdefulla erfarenheter.