Hoppa till huvudinnehåll
22 mars 2024

Årets tech-tjej 2024 är LTH-studenten Marina Peltonen. Hon läser både teknisk nanovetenskap på LTH och biomedicin på Lunds universitet. Priset "Årets tech-tjej" har delats ut i över två decennier med syfte att inspirera fler tjejer och unga kvinnor att välja en utbildning eller karriär inom tech.

7 februari 2024

I dagarna firar LTH:s civilingenjörsutbildning Teknisk nanovetenskap sitt 20-årsjubileum. Här är tre röster om en utbildning som suddar ut gränser mellan traditionella kunskapsområden som biologi, fysik, kemi, materialvetenskap och elektronik.

24 januari 2024

Lunds universitet och Folkuniversitetet har beviljats tre utbildningsomgångar för att utbilda piloter för avancerade flygoperationer med obemannade luftfartygssystem (UAS) av Myndigheten för Yrkeshögskola (MYH). Nytt är att utbildningen även möjliggör transport och släpp av last, flygande över människor och befolkade områden, samt integrerat och [...]

24 januari 2024

REKTORS BLOGG. Lunds universitet är det mest framgångsrika lärosätet i Sverige när det gäller anslagsfördelning från Horisont Europa och är nu det nionde främsta lärosätet i Europa. Det gläder mig att LTH är en stor och bidragande orsak till denna fina placering, skriver Annika Olsson.

23 januari 2024

Varje år får ett antal mastersstudenter i livsmedelsteknik i uppdrag att utveckla förslag på ny mat som görs av rester från livsmedelsindustrin. Årets studentgrupper presenterade fyra helt olika, men alla välsmakande, varianter. Läs om dem här!

13 december 2023

Världen är i stort behov av LTH:s kunskap, forskningsgenombrott och innovationer. Nu vill jag tacka alla LTH:s studenter för allt det viktiga arbete vi gjort tillsammans under året genom att utforska och skapa, till nytta för samhället. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

28 augusti 2023

LTH är en plats för drömmar och upptäckter, och en styrka för vårt lärosäte är att vi som kommit hit har olika bakgrund, skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

28 april 2023

3 snabba frågor till Mahmoud som studerar till högskoleingenjör i datateknik på Campus Helsingborg och bor i Malmö.

28 april 2023

Som nyexaminerad högskoleingenjör är du väl förberedd inför ditt första jobb. Icke-tekniska ingenjörskompetenser står på schemat för studenter inom datateknik och elektroteknik med automation. Nära samverkan med branschen ger win-win för studenter inom byggteknik.

20 april 2023

Eftermiddagsseminarium och after work i Malmö, med talare från Volvo Cars och Trivector Traffic.