18 maj 2022

Du är inbjuden till en workshop tillsammans med Helsingborgs stad och MIT Senseable City Lab (ett forskningsinitiativ drivet av Massachusetts Institute of Technology). Syftet med workshoppen är att få en förståelse för hur nya metoder och verktyg kan användas för att förstå komplexa och tidigare oupptäckta aspekter av staden ur ett nytt datadrivet perspektiv. 

17 maj 2022

Är du intresserad av forskningsmöjligheter som HALOS erbjuder inom global hälsa? Var med på HALOS-EUGLOH sommarskola 2022 som syftar till att introducera studenter och unga forskare till spännande möjligheter inom global hälsa vid de stora HALOS forskningsanläggningarna MAX IV, ESS, DESY och European XFEL, samt vid stora EUGLOH forskningsanläggningar.

16 maj 2022

Den 17 maj är det internationella dagen mot homo- trans- och bifobi (IDAHOT). Traditionsenligt brukar regnbågsflaggan hissas på universitetets flaggstänger denna dag.

26 april 2022

Hur ser din relation till alkohol ut? Har du vuxit upp med problematiskt drickande i din hemmiljö? Studenthälsan erbjuder individuellt stöd och vägledning för dig som behöver.

22 april 2022

James Dyson Award är en tävling för ingenjörs- och designstudenter som anordnas för att uppmuntra och uppmärksamma unga innovatörer. Tävlingens uppdrag är mycket enkelt: konstruera något som löser ett problem!

21 april 2022

Vill du åka utomlands och upptäcka en helt annan kultur utan att resa speciellt långt; ett ställe med riktigt bra högskolor och universitet, och samtidigt lägga till ett verkligt världsspråk på ditt CV? Campus France Sverige på Frankrikes Ambassad besöker oss den 4 maj för att ge oss den senaste infon om studier i Frankrike.

12 april 2022

Våren är på god väg! Här listar vi några evenemang som sker under april och maj.

4 april 2022

Piffl är en delningsplattform för sport- och utomhusspel. Ladda ner appen, välj aktivitet, spela och lämna tillbaka!

25 mars 2022

Från och med den 9 februari 2022 avvecklades flertalet av regeringens och Folkhälsomyndighetens beslutade restriktioner gällande covid-19 pandemin.

18 mars 2022

Jag hoppas att vi på LTH ska kunna mötas mer i vår och göra bra saker, för varandra och till nytta för världen. Att vi ska stå upp för demokrati och hjälpa dem som nu behöver en trygg hand och ett mänskligt stöd. Det hälsar LTH:s rektor Annika Olsson.